Download deze vacature als PDF icon-download Created with Sketch.
  • Functietype: Data-analyse
  • Wetenschappelijke discipline: Gezondheidszorg
  • Uren: 28-36 uur per week
  • Werk- en denkniveau: WO (HBO+)
  • Standplaats: Eindhoven en Utrecht (naar keuze), met de bereidheid incidenteel naar de andere locatie te reizen

Als Analist bij de Nederlandse Hart Registratie (NHR) lever je een belangrijke bijdrage aan de toegankelijkheid en kwaliteitsbewaking en –bevordering van de hartzorg in Nederland. Dit doe je door het uitvoeren van data-analyses en kwaliteitscontroles ten behoeve van de besprekingen met artsen in de Registratiecommissies en de jaarlijkse NHR-publicatie.

Je werkt samen met datamanagers uit de Nederlandse ziekenhuizen en levert een bijdrage aan het testen van nieuwe (registratie)systemen en het up-to-date houden van handboeken en handleidingen voor de ziekenhuizen). Tot slot geef je invulling aan samenwerkingsprojecten met andere organisaties, zoals het maken van kwaliteitsrapportages ten behoeve van kwaliteitsvisitaties van de Wetenschappelijke Verenigingen (NVVC en NVT) of het koppelen en analyseren van data uit andere databronnen (zoals bijvoorbeeld Dutch Hospital Data of CBS). Binnen de NHR geef je leiding aan projecten en is er de mogelijkheid om mee te werken aan wetenschappelijke publicaties. Het vormgeven van een eigen PhD traject behoort tot de mogelijkheden.

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een collega met:

  • Een afgeronde universitaire opleiding met bij voorkeur een medisch en/of statistisch accent, denk aan (technische) geneeskunde, gezondheidswetenschappen, biomedische technologie of soortgelijke richting;
  • Recente ervaring met dataverwerking, data-analyse;
  • Een consciëntieuze werkhouding en een resultaatgerichte teamplayers mentaliteit, met analytisch denkvermogen en motivatie om de gezondheidszorg verder te verbeteren;
  • Een wetenschappelijk grondhouding en het vermogen om de vertaalslag tussen wetenschappelijke vraagstellingen en benodigde data te maken;
  • Kennis van en ervaring met R en eventuele andere analyseprogramma’s zoals SPSS en Excel.

Arbeidsvoorwaarden

Je werkt in een dienstverband van 28-36 uur per week en krijgt bij aanvang een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vervolgovereenkomst. De NHR houdt in grote lijnen de CAO Ziekenhuizen aan.

Additionele informatie

Bij vragen naar aanleiding van deze vacature kun je contact opnemen met Dennis van Veghel (directeur-bestuurder) via dennis.van.veghel@nhr.nl.

Heb je interesse in deze functie en voldoe je aan de profieleisen stuur dan je motivatiebrief en cv vóór 1 september 2024 naar info@nhr.nl.

Organisatie / bedrijfsprofiel

De Nederlandse Hart Registratie (NHR) heeft als doel om bij te dragen aan de kwaliteitsbewaking en –bevordering van de hartzorg in Nederland. Dit wordt vormgegeven door Registratiecommissies te begeleiden, waarin artsen definiëren welke variabelen verzameld moeten worden om de kwaliteit van zorg te kunnen evalueren. De NHR verzorgt de vertaling van deze variabelen naar handboeken, ondersteunt de inbedding van variabelen in EPD’s, ondersteunt de ziekenhuizen bij de optimalisatie van kwaliteit van data, draagt zorg voor data-analyse en publiceert voor patiënten relevante uitkomsten openbaar. De NHR werkt in nauwe afstemming samen met de Nederlandse Vereniging Voor Cardiologie (NVVC) en de Nederlandse Vereniging voor Thoraxchirurgie (NVT), ondersteunt wetenschappelijk onderzoek en voert innovatieve projecten uit om kwaliteit van zorg verder te stimuleren met real-world-data. Het NHR-team bestaat uit ongeveer 14 fte, voornamelijk academisch opgeleide collega’s.

Meer informatie over de NHR vind je op onze website www.nhr.nl