Vacature co-auteurschap

De NHR werkt met regelmaat aan wetenschappelijke publicaties die voortkomen uit interne projecten of initiatieven uit de registratiecommissies. Om het medische perspectief voldoende aan bod te laten komen, nodigen we graag medici uit om als co-auteur een actieve bijdrage te leveren aan het schrijven van enkele van deze wetenschappelijk artikelen. Op dit moment werkt de NHR aan twee projecten, waarvoor we op zoek zijn naar geïnteresseerden. 

Voor meer informatie en aanmelding, neem contact op met maaike@nhr.nl.

Project: ‘Evaluatie van identificatie van patiënten met hoog risico op overlijden na cardiochirurgie’

  • Inhoud:  Binnen de registratiecommissie Cardiochirurgie is een project uitgevoerd waarbij aanvullende informatie is verzameld over patiënten waarvan pre-operatief werd verwacht dat zij een hoog risico (o.b.v. criteria anders dan binnen de EuroSCORE II vastgelegd) hebben op overlijden na de ingreep. Aanvullende analyses en de impact van het al dan niet excluderen van deze patiënten uit benchmark-analyses zijn reeds uitgevoerd, en het streven is om dit uit te werken in een wetenschappelijke publicatie.
  • Geschatte tijdsinvestering: enkele uren in de periode september-december 2024.
  • Gevraagde kandidaat: arts-onderzoeker/aios/anios in de cardiothoracale chirurgie.

Project: Overleving en doodsoorzaken na cardiologische en cardiochirurgische interventies in NL

  • Inhoud: Voor de grootste cardiologische en cardiochirurgische behandelgroepen zijn op basis van CBS-data de overleving en de doodsoorzaken in kaart gebracht. Dit levert een uniek en nationaal beeld van mortaliteit na interventie, tot op het niveau van ICD10 coderingen. Deze beschrijvende analyses zullen op overzichtelijke wijze worden gepresenteerd in een wetenschappelijk artikel.
  • Geschatte tijdsinvestering: enkele uren in de periode juli-september 2024.
  • Gevraagde kandidaat: PhD-kandidaat/arts-onderzoeker/aios/anios in de cardiologie of cardiothoracale chirurgie.