NHR Kwaliteitsprijs 2024

Tijdens het NHR symposium wordt voor de tweede maal de NHR Kwaliteitsprijs uitgereikt. Met deze prijs wil de NHR meer bekendheid wil geven aan verbeterprojecten in de hartzorg. Het aanmelden van projecten is mogelijk tot en met woensdag 22 mei 2024, waarna een deskundige jury zich buigt over de inzendingen.

In 2023 werd de eerste NHR Kwaliteitsprijs toegekend aan het St. Antonius Ziekenhuis. Wie van uw collega’s zal dit jaar in de schijnwerpers staan? Of heeft u zelf een uitstekend voorbeeld van het gebruik van kwaliteitsinformatie om een project te starten en te monitoren?

De prijs

De NHR Kwaliteitsprijs is een initiatief van de NHR. Hiermee wil de NHR meer bekendheid geven aan de verbeterprojecten in de hartzorg die dankzij de inzet van u en uw collega’s worden uitgevoerd. Zo wil de NHR waardering geven aan uw inzet en tegelijkertijd ook anderen inspireren om nieuwe verbeterprojecten te starten.

In aanloop naar de bekendmaking tijdens het NHR Symposium worden in totaal drie genomineerden bekend gemaakt. Uit deze drie volgt de uiteindelijke winnaar. Alle genomineerden krijgen (in overleg) uiteraard aandacht tijdens het symposium met ruimte om het project te pitchen, op onze website, LinkedIn en in de nieuwsbrief. De winnaar krijgt daarnaast de NHR Kwaliteitsprijs mee naar huis, met hieraan gekoppeld extra aandacht voor het verbeterproject en krijgt de mogelijkheid om tijdens een themasessie over PDCA cycli in ziekenhuizen het project toe te lichten.

Deelnemen

Heeft u een lopend of afgerond verbeterproject in de hartzorg waarin getracht wordt met (kleine) veranderingen de kwaliteit van zorg te optimaliseren? Stuur deze dan in voor de NHR Kwaliteitsprijs 2024! Via onderstaand formulier kunt u aangeven hoe uw project is opgezet. Hierin wordt gevraagd naar de volgende onderwerpen:

 • Beschrijving:
  Geef aan hoe uw project bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg & leven.
 • Meetbaar:
  Hoe is data uit de NHR registratie gebruikt om het verbeterproject te starten, monitoren en/of te evalueren?
 • Netwerk:
  Hoe hebben andere ziekenhuizen hiervan kunnen leren?
 • Innovatief:
  Draagt het project op een vernieuwende manier bij aan de kwaliteit van de zorg?
 • Organisatie:
  Hoe is de structuur van het project ingericht?

Op basis van deze informatie bepaalt de jury wie de NHR Kwaliteitsprijs verdient. Mocht een onderdeel minder relevant zijn voor uw project: beschrijf waarom niet. Hoewel bij de beoordeling de nadruk ligt op het gebruik van registratie data, kijkt de jury naar het geheel: er zijn geen knock-out criteria. Uitgangspunt van de Kwaliteitsprijs is immers het aanjagen van verbeterprojecten in de hartzorg door het delen van kennis en expertise. Met uw deelname inspireert u uw collega’s in de hartzorg om zelf ook verbeterprojecten te starten.

Inschrijfformulier

Download het formulier voor deelname via onderstaande knop. Let bij het invullen op het toegestane aantal woorden en de omschrijving van de criteria voor beoordeling. Stuur het ingevulde formulier naar info@nhr.nl.

Download inschrijfformulier NHR kwaliteitsprijs icon-download Created with Sketch.

Beoordeling en jury

De beoordeling van elk project vindt plaats op basis van de genoemde aandachtspunten. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury met verschillende achtergronden:

 • Nelson Dapaah
  Directeur a.i. Harteraad
 • Dr. Suzette Elias-Smale
  Beeldvormend cardioloog RadboudUMC
  Bestuurslid NVVC
 • Dr. Thanasie Markou
  Cardiothoracaal chirug Isala
  Bestuurslid NVT
 • Dr. Victor Umans (juryvoorzitter)
  Cardioloog Noordwest Ziekenhuisgroep
  Bestuurslid NHR

Tijdlijn

 • Inzenden is mogelijk tot en met woensdag 22 mei 2024.
 • Begin juni worden drie genomineerden bekend gemaakt.
 • De uitreiking van de NHR Kwaliteitsprijs vindt plaats op vrijdag 28 juni 2024, tijdens het NHR Symposium.