NHR Symposium 2023:
“Passende Hartzorg”

Vrijdag 16 juni 2023, 13.00 – 16.30 uur, Tivoli Vredenburg, Utrecht

Op vrijdag 16 juni 2023 vindt het jaarlijkse NHR Symposium plaats. Zoals elk jaar bieden we u een compact programma met alle ruimte om te netwerken, maar ook twee nieuwe elementen: de NHR Kwaliteitsprijs en een postersessie voor wetenschappelijk onderzoek. Op deze pagina vindt u het programma en meer informatie. De inschrijving is geopend, meld u nu aan:

Ja, ik kom naar het NHR Symposium

Thema: Passende Hartzorg

Het thema dit jaar: Passende Hartzorg. In twee blokken, kwaliteit en onderzoek, krijgt u meer informatie over hoe de NHR registraties ingezet worden om invulling te geven aan het concept Passende Zorg. Een veelbesproken onderwerp. We zijn dan ook blij te melden dat we twee vooraanstaande experts bereid hebben gevonden om als keynote sprekers hun visie te delen: Peter Siebers (Zorginstituut Nederland) en Jolien Roos (Dutch CardioVasculair Alliance).

Beide keynotes worden gevolgd door een paneldiscussie met experts uit de hartzorg in Nederland. Zij gaan het gesprek aan hoe data die beschikbaar is binnen de NHR te gebruiken is voor kwaliteitsverbetering en wetenschappelijk onderzoek. Ook is er veel ruimte voor interactie en vragen vanuit het publiek.

Nieuw: NHR Kwaliteitsprijs voor beste verbeterproject

Als afsluiter van het symposium wordt de eerste NHR Kwaliteitsprijs uitgereikt: een nieuwe prijs waarmee de NHR meer bekendheid wil geven aan verbeterprojecten in de hartzorg. Een jury buigt zich over de inzendingen en maakt tijdens het symposium de winnaar bekend, de juryleden zijn:

 • Dr. José Henriques, interventiecardioloog Amsterdam UMC
 • Dr. A.L.P. Markou, cardiothoracaal chirug Isala
 • Mevr. A. Vervoord, directeur Harteraad
Meer informatie & deelname

Postersessies over lopend onderzoek

Een tweede nieuw element is de postersessie. In de foyer zijn onderzoekers aanwezig die gebruik maken van de NHR registraties. Zowel bij de inloop, de pauze als bij de afsluitende netwerkborrel lichten zij graag hun onderzoek toe.

Meer informatie

Programma

Het programma bestaat uit twee blokken met elk een keynote en een paneldiscussie. Daarnaast is er alle ruimte om te netwerken en ontmoeten en wordt afgesloten met de NHR Kwaliteitsprijs.

Inloop & ontvangst

Vanaf 13:00 uur bent u welkom in Tivoli Vredenburg.

Wetenschappelijk onderzoek

Met een keynote en paneldiscussie met experts uit de hartzorg in Nederland krijgt u een beeld hoe zij data die beschikbaar zijn binnen de NHR gebruiken voor kwaliteitsverbetering en wetenschappelijk onderzoek. Dit deel wordt namens de NVT geleid door Dhr. Edgar Daeter (cardiothoracaal chirurg St. Antonius Ziekenhuis).

13:30 – Opening & inleiding door NHR
13:40 – Keynote: Prof. Dr. J. Roos-Hesselink, DCVA.
14:00 – Paneldiscussie

  • Dhr. R. Adrichem, arts-promovendus Erasmus MC
  • Dr. H. de Beaufort, AIOS Cardiochirurgie St. Antonius Ziekenhuis
  • Dr. J. Schaap, cardioloog Amphia Ziekenhuis
  • Dr. M. Voskuil, cardioloog UMC Utrecht

14:30 – 15:00 – Pauze, netwerkmoment en postersessie.

Kwaliteit

Na een korte pauze, waarin u de tijd heeft om te netwerken en de wetenschappelijke posters te bekijken, gaat het programma verder met het blok kwaliteit. Dit onderdeel, met namens de NVVC als voorzitter Dr. Michelle Michels (cardioloog Erasmus MC), gaat onder andere in op de vraag hoe kwaliteitsinformatie ingezet kan worden bij het werken aan verbeterdoelen en het opzetten van verbeterprocessen.

15:00 – Inleiding door NHR
15:10 – Keynote: Dhr. P. Siebers, Zorginstituut Nederland
15:30 – Paneldiscussie

 • Dr. K.E. Arkenbout, cardioloog Tergooi MC
 • Dr. A. Maass, cardioloog UMCG
 • Mw. I. Verstraaten MSc., beleidsadviseur Harteraad

NHR Kwaliteitsprijs & afsluiting

16:00 – Samenvatting dag door voorzitter
16:15 – NHR Kwaliteitsprijs 2023
16:30 – Netwerkborrel

Poster programma NHR Symposium 2023
Download de poster (PDF).

Locatie: Tivoli Utrecht

U bent vanaf 13:00 welkom in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Deze locatie is makkelijk te bereiken: vanaf Utrecht Centraal slechts vijf minuten lopen. Ook zijn zes parkeergarages dichtbij. Het adres: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht.

Bepaal uw route met Google Maps

Aanmelden

Via dit inschrijfformulier schrijft u zich in voor het NHR Symposium 2023. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Privacyverklaring

De NHR vindt uw privacy belangrijk. De gegevens van uw inschrijving worden alleen gebruikt voor het registratieproces van het NHR Symposium en communicatie hierover. Indien u hier toestemming voor geeft, ook voor andere activiteiten van de NHR. U kunt zich te allen tijde afmelden. De volledige privacyverklaring van de NHR vindt u op deze pagina: Privacy & Cookies.

Accreditatiepunten

 • NVVC: 3.
 • NVT: 3
 • NVHVV: 3.

Indien u uw BIG-nummer invoert, dan zullen wij dit delen met uw vereniging zodat uw accreditatiepunten kunnen worden toegekend. Wilt u graag accreditatiepunten bij een andere wetenschappelijke vereniging aanvragen? Op verzoek krijgt u na afloop een certificaat van deelname om in te dienen bij uw wetenschappelijke vereniging.

Blijf op de hoogte

Als eerste op de hoogte zijn van het programma van het Symposium 2023? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief of volg NHR op LinkedIn.

NHR op LinkedIn